Rammerne
Botilbuddet Spinderiparken
Der er tilknyttet en fælleslejlighed til hver afdeling. Derudover har vi et internt socialt samværslokale, som bliver brugt til fælles arrangementer, spisning og madproduktion under godkendte rammer. Her hjælper vi de unge mennesker at komme ud af ensomheden og ind i fællesskabet.
I botilbuddet (§§107 og 108) bor man typisk i en 2 værelses-lejlighed i umiddelbar nærhed af fælleslejligheder og nattevagten.
Opgangsfællesskabet Absalonsgade (Team1)
Absalonsgade 24 er et opgangsfællesskab som tæller i alt otte lejligheder. Opgangsfællesskabet er også beliggende centralt i Slagelse tæt ved tog- og busstation. Vi er godkendt som botilbudslignende foranstaltning. Se evt. mere på tilbudsportalen.
Beboerne bor enten to og to eller alene, – forudsat at de har økonomi til dette. Alle lejlighederne er treværelses lejligheder, dvs. at hvis man bor to i en lejlighed, har man sit eget værelse, men deler toilet/bad og køkken.
To af lejlighederne fungerer som personalelejlighed, hvor personalet har et kontor, men hvor der også er en stor spisestue samt tv-stue. Det betyder, at beboerne har mulighed for at samles flere ad gangen under f.eks. fællesspisning eller når der skal holdes møder. Ligeledes giver det også beboerne en mulighed for at mødes på neutral grund for at se tv, spille spil, eller lignende.
Hver aften gives der tilbud om fællesspisning til beboerne.
Der er bemanding alle ugens dage inklusiv weekender.
Særligt om det sociale samværstilbud Projekten
Formålet med projekttilbuddet er at tilbyde et samlingssted for tilbuddets beboere. Her hjælper vi beboerne at komme ud af ensomheden og ind i fællesskabet. Vi arbejder både med det lille og det lidt større fællesskab. Alt afhængig af, hvad den enkelte borger kan. Et socialt samværstilbud, så beboerne får mulighed for at komme hjemmefra og deltage i sociale aktiviteter. Uanset om de er i stand til at varetage et job, beskæftigelses- eller uddannelsestilbud.
Projekten er et socialt samværstilbud, hvor borgerne kan mødes, og trænes i at styrke deres kompetencer til at indgå i sociale relationer og netværk, samt opnå en større selvstændighed, ligesom det skal understøtte, at borgerne indgår i aktiviteter i det omgivende samfund ved at interagere nænsomt med andre borgere i et trygt og kendt miljø.
I Projekten er der mulighed for diverse aktiviteter, der spænder fra computercafé / hjemmebiograf til kreative aktiviteter, dart og fælles ture, arrangementer.
Tilbuddene i Projekten skal være med til at opretholde eller forbedre beboernes personlige og sociale færdigheder, men alle aktiviteter tager udgangspunkt i beboernes ønsker og behov. De er frivillige og eksisterer langt hen ad vejen på beboernes præmisser. Igennem de fælles aktiviteter får vi muligheden for at opbygge en relation, som med tiden kan danne fundamentet for en begyndende udvikling såvel personligt som socialt.
Et centralt mål med Projektens sociale indsats er at understøtte, at borgerne i så høj grad som muligt indgår og lærer at indgå i sociale relationer og lever et så selvstændigt liv som muligt i overensstemmelse med egne ønsker og behov. Et væsentligt led i dette er, at tilbuddet medvirker til, at borgerne sikres mulighed for personlig udvikling og aktiv deltagelse i sociale aktiviteter og netværk, herunder netværk og relationer på sociale medier, samt at tilbuddet understøtter borgerne i at deltage i fritidsaktiviteter. Det er vigtigt, at tilbuddet medvirker til, at borgerne opnår de kompetencer, som dette kræver, og opnår færdigheder, der kan lette den daglige tilværelse, forbedre borgernes livskvalitet og fremme de enkelte borgeres mulighed for så vidt muligt at kunne klare sig selv. For borgerne gælder det, at tilbuddet forbereder dem til et selvstændigt voksenliv. Projekten har til formål netop at understøtte dette.
Dette for at understøtte tilbuddets samlede indsats og aktiviteter således, at dette er rettet imod disse mål, og at det afspejles i tilbuddets åbenhed mod samt involvering i og af det omkringliggende lokal- og civilsamfund. Det er ligeledes centralt for borgernes selvstændighed og relationer, at tilbuddet understøtter borgerne i deres relationer til familie og øvrige netværk. For borgerne er det væsentligt, at tilbuddet har opmærksomhed på at understøtte gode relationer til eventuelle søskende og til venner. Det er desuden centralt, at borgerne har en fortrolig relation til en eller flere mennesker, der har en positiv betydning for deres liv.
Tilbuddet styrker borgernes kompetencer til at indgå i sociale relationer og opnå selvstændighed.
Borgerne indgår i sociale aktiviteter i det omgivende samfund.
I Projekten er der mulighed for:
- At beboeren gennem aktiviteterne med andre opnår større selvstændiggørelse og udvikling af personlige færdigheder – så beboeren på sigt i højere grad vil kunne benytte sig af samfundets almindelige tilbud.
- At skabe mulighed for, at den enkelte kan udvikle og vedligeholde personlige færdigheder gennem udfordrende og meningsfulde aktiviteter. Herunder anser vi det for særlig vigtigt at støtte beboerne i at (videre-)udvikle evnen til relationsdannelse.
- At hjælpe beboeren med at finde alternative og mere hensigtsmæssige strategier i kontakten med andre.
- Desuden skaber Projektens tilbud mulighed for at beboerens daglige pædagogiske personale kan foretage observationer i forhold til, hvordan den enkelte med tiden udvikler sine sociale kompetencer, med henblik på at evaluere på den pædagogiske indsats og justere den, så den fortsat vil være meningsgivende og målrettet.